A rendezvény célja

A munkáltatók figyelmének felhívása a munkahelyi sportolás előnyeire és jótékony hatásaira egy nemzetközi háttérrel, nagy ismertséggel és hagyományokkal rendelkező sportesemény segítségével.

A munkavállalók megszólítása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, valamint a rendszeres sportolásra ösztönzésük.

Helye, ideje

A nevező csapatok által kijelölt helyszíneken.
2024. május 1. 00:00-tól – 2024. május 29. 21:00 között.

Rendezők

A Kihívás Napja országos koordinációját, irányítását, pontozását és értékelését a Magyar Szabadidősport Szövetség (továbbiakban: Szövetség), míg a saját programok, edzések, események szervezését, lebonyolítását, kommunikációját és annak internetes feltöltését a benevezett munkahelyek végzik.

A verseny résztvevői

Magyarországon székhellyel rendelkező/bejegyzett cégek és más munkáltatók (továbbiakban: munkahelyek) munkavállalóiból álló 3-8 fős csapatok, amelyek elfogadják a versenykiírásban szereplő feltételeket.

A rendvédelmi szervek (rendőrség, katasztrófavédelem, katonaság) a munkahelyeken belül külön alkategóriába nevezhetnek.

Fontos, hogy létszámtól függetlenül, egyenlő eséllyel indul valamennyi csapat.

Egy munkahely több csapatot is nevezhet!

Lebonyolítás

A lebonyolítás lényege, hogy az adott időszakon belül a benevezett csapat tagjai minél több testmozgást, sportaktivitást (időtartam és rendszeresség tekintetében) végezzenek, a rendszeres testmozgás az aktív életmód épüljön be a mindennapjaikba.

Aktív testmozgásnak, sportaktivitásnak az alkalmanként legalább 30 perc pulzusnövelő mozgás értendő.

A csapattagoknak tájékoztatniuk kell teljesítéseikről a Szövetséget a www.kihivasnapja.hu oldalon, a regisztrációt követően az online felületen található edzésnaplóban. Egy csapattag egy napon akár többször is sportolhat, azonban naponta maximum 8 óra mozgást rögzíthet. Napi 3 órát meghaladó aktivitásnál részletezni kell a mozgást.

A cél, hogy a részvevők a teljesítéseket folyamatosan rögzítsék, így félidőben május 15-én 23:59-kor az első két hét rögzített teljesítéseit lezárjuk, ezt követően visszamenőleg már nem lehet edzést rögzíteni.

Az egyéb, kényelmet kiváltó mozgásformák kisebb súlyozással kerülnek beszámításra.

A játék értékelésében a munkahelyek csapatainak eredményeit vesszük figyelembe. A csapatok eredményeinek összehasonlítása egy főre vetítve kerül értékelésre. A vetélkedés végleges eredményét a Szövetség a www.kihivasnapja.hu honlapon teszi közzé 2024. május 31-én 12 óra után.

Minden munkahelyi és rendvédelmi csapatnak lehetősége van a plusz Táplálkozz okosan! Kihívásba benevezni és részt venni. A részletekről ITT tájékozódhat!

Díjazás

A legaktívabb csapat díja a „Magyarország Legsportosabb Munkahelye” cím és a vele járó virtuális plakett.

A három legaktívabb munkahelyi csapatot az alábbiak szerint díjazzuk:

  1. helyezett: 70.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
  2. helyezett: 50.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
  3. helyezett: 30.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal

Külön okleveles elismerésben részesítjük a legtöbb csapatot nevezett munkahelyet.

A legaktívabb rendvédelmi csapat díja a „Magyarország Legsportosabb Rendvédelmi Csapata” cím és a vele járó virtuális plakett. A három legaktívabb rendvédelmi csapatot az alábbiak szerint díjazzuk:

  1. helyezett: 70.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
  2. helyezett: 50.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
  3. helyezett: 30.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal

A benevezett munkahelyek között további 20 db Kihívás Napja technikai pólócsomagot sorsolunk ki. A pólócsomag a kisorsolt csapat létszámával megegyező számú vegyes méretű pólót tartalmaz.

A díjazásánál és a sorsolásban kizárólag azokat a munkahelyi csapatokat vesszük figyelembe, akik a megadott határidőig feltöltötték az edzésnaplóba az aktivitásaikat és legalább 5 db jó minőségű fotót, valamint legkésőbb 2024. május 30 -án 18:00 óráig beküldik – a kihivasnapja.hu felületen elérhető és kitölthető -, a program értékeléséről szóló beszámolójukat.

A versenyen résztvevő további csapatokat emléklappal jutalmazzuk.

Az első 300 benevezett és aktívan teljesítő munkahelyi csapat csapatkoordinátorainak szervező és motiváló munkáját 1-1 db ajándék Kihívás Napja technikai pólóval ismerjük el.

Ajánlott program

  • Teljesítménynövelést célzó edzés: legalább 30 perc pulzusnövelő mozgás
  • Szokásos, mindennapi tevékenységek testmozgással való kiváltása (30 perc séta, munkába járás kerékpárral, lépcsőzés lift használata helyett stb.)

Helyezések eldöntése

A győztes az a csapat, melynek tagjai a legtöbb sportaktivitást és testmozgást regisztrálták egy főre vetítve.

Nevezés

Nevezni a www.kihivasnapja.hu oldalon lehet.

Részvételi díj: INGYENES!

A nevezési határidő: 2024. április 30. éjfél

A nevezésnek tartalmaznia kell: a munkahely nevét, email címét, pontos címét, tevékenységi körét, a csapat nevét, a csapatvezető nevét és telefonszámát és a csapattagok nevét.

Egyebek

a./ A 2024. évi kiírásban egymással párhuzamosan különböző kategóriákat is meghirdethetünk a Kihívás Napja programjaként (települések, tanintézmények, munkahelyek, közösségek).
b./ A rendezvény emblémáját csak változtatás nélkül szabad használni, abból elvenni vagy kitakarni tilos!
c./ A nevezési adatokban történt változások be nem jelentéséből adódó problémákért a Kihívás Napja Szervezőbizottság felelősséget nem vállal.
d./ A verseny résztvevői hozzájárulásukat adják, hogy a regisztrált email címre a Szövetség rendszeresen hírleveleket, az aktív, egészséges életmóddal kapcsolatos tartalmakat küldjön.