A rendezvénysorozat célja:

A rendszeres testmozgás mellett a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által kidolgozott szakmai anyagok és ajánlások segítségével a mindennapokba beépíthető egészséges táplálkozás népszerűsítése, például a rendszeresebb zöldség -és gyümölcsfogyasztás, valamint a bőséges napi folyadékbevitel ösztönzése a munkahelyi környezetben egy játékos kihívás formájában.  

Helye, ideje:

A benevezett munkahelyek programjainak területén.

2023. május 3. 00:00 – 2023. május 31. 21:00 óra között.

Rendezők:

Az országos verseny e kiírásnak megfelelő koordinációját, irányítását a Magyar Szabadidősport Szövetség, az egyes rendezvények szervezését és lebonyolítását jelen versenykiírás alapján a helyi szervezők végzik.

A verseny résztvevői:

A versenykiírás tartalmát és feltételeit elfogadó azon munkahelyek ,akik beneveznek a Kihívás Napja eseményre, jogusultá válnak a plusz „Táplálkozz okosan! Kihívásra” történő nevezésre is.

A „Táplálkozz okosan! Kihívásra” történő nevezés nem kötelező, hanem szabadon választható. Csak a „Táplálkozz okosan! Kihívásra” külön nevezni nem lehet. 

Lebonyolítás:

A „Táplálkozz okosan! Kihívás” 4 héten át tart, hetente más-más témákat dolgoz fel. 

A négy hét témai: 

  • munkahelyi ebéd – OKOSTÁNYÉR®táplálkozási ajánlásnak megfelelő arányok
  • eleget iszom –napi minimum 8 pohár folyadék
  • délutáni energia – egészséges uzsonna kihívás
  • zöldségek az asztalon – hogyan lehet a munkahelyi menübe kreatívan zöldséget csempészni? 

A szervezők minden héten adott témában a csapatvezető email címére hírlevél formájában tájékoztató anyagot küldenek, amely tartalmaz egy megoldandó feladatot is, amit az adott héten teljesíteni kell.

A teljesítéseket a profilban található „Táplálkozz okosan! Kihívás”  beszámoló felületen kell rögzíteni, az ott megadott kérdésekre válaszolni és hetente kihívásonként legaláb 2-3 db fotót feltölteni.  

Az első két hetet követően a beszámoló felület első két heti része lezárásra kerül. Azon csapatok között akik részt vesznek a kihívásban és kitöltötték az első két hét beszámoló felületét, feltöltötték a képeket a1 db táplálkozási témájú könyvcsomagot sorsolunk ki. (A könyvcsomag a csapat létszámával meggegyező darab számú könyvet tartalmaz.)

A cél, hogy a táplálkozással kapcsolatos kihívások a mozgás mellett épüljenek be a mindennapokba.

A helyi szervezőknek a profilban a nevezési felületen fel kell tölteni:

  • az első két hét beszámolóját legkésőbb május 17. éjfélig 
  • hetente 2-3 db digitális fotót a megvalósításról  
  • beszámoló jegyzőkönyvet (a honlapon való kitöltéssel), legkésőbb június 1-én 12:00 óráig.

Helyezések eldöntése:

A  legkreatívabb megoldást/ megvalósítást díjazzuk. A helyezésekre a Kihívás Napja Szervezőbizottság javaslatot tesz, a végső sorrendet a Magyar Dietetikusosk Országos Szövetségének (MDOSZ) munkatársai állítják fel. 

Nevezés:

A nevezés elektronikus úton történik. 

Nevezésre a www.kihivasnapja.hu oldalon a profilba belépve, a munkahelyi kategóriára történt benevezést követően van lehetőség, a  „Táplálkozz okosan! Kihívásra”  ” való részvétel kiválasztásával.

Részvételi díj: INGYENES!

A nevezések beérkezési határideje: 2023. május 2. éjfél 

Díjazás:

A munkahelyi kategóriákban 50.000.-Ft értékű sportszerutalvánnyal és az MDOSZ ajándék könyvcsomagjával díjazzuk a legkreatívabb megoldásot (a rendvédelmi csapatok a „Széchenyi Kihívásban vehetnek részt). A „Táplálkozz okosan! Kihívásban” egy nyertest hirdetünk.

A nyertes csapat képviselője meghívást kap a Kihívás Napja díjátadó bankettre is.

Költségek:

Az Országos Szervezőbizottság vállalja a központi propaganda, a felkészítés, valamint a fenti díjazás költségeit.

Egyéb költségeket a helyi szervezők fedezik.

Egyebek:

a./ A 2023. évi kiírásban egymással párhuzamosan különbözőkategóriákat hirdetünk a Kihívás Napja programjaként (települések, tanintézmények, munkahelyek, , közösségek, ).

b./ A rendezvény emblémáját csak változtatás nélkül szabad használni, abból elvenni vagy kitakarni tilos!

c./ A nevezési adatokban történt változások be nem jelentéséből adódó gondokért a Kihívás Napja Szervezőbizottság felelősséget nem vállal.