A rendezvénysorozat célja

Az óvodai ellátásban részesülők és a különböző tanintézményekben tanulók figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés körükben a rendszeres sportoláshoz.

Helye, ideje

A benevezett Tanintézmény vezetője által kijelölt területen.
2024. május 29-én 00:00 – 21:00 óra között.

Rendezők

Az országos verseny e kiírásnak megfelelő koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, az egyes, tanintézményi Kihívás Napi rendezvények szervezését és lebonyolítását jelen versenykiírás alapján a helyi szervező pedagógusok végzik.

A verseny résztvevői

A versenykiírás tartalmát és feltételeit elfogadó tanintézmények (jelen kiírás alapján): általános-, közép- és felsőoktatási intézmények, valamint óvodák

Lebonyolítás

A lebonyolítás lényege, hogy a játéknapon folyó küzdelemben a résztvevő Tanintézmények egymással vetélkednek saját, tetszőleges rendszerükben.

Sportaktivitásnak a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő. Egy folyamatos sporttevékenység – függetlenül attól, hogy időtartama a 15 percnek többszöröse – 1 aktivitásnak számít.

A szervező pedagógusoknak a helyi Kihívás Napi eseményekről az online felületre fel kell tölteni:

  • programtervet a Kihívás Napja honlapjára (2024. május 27. éjfélig),
  • a verseny napján jelentést és néhány digitális fotót a sportaktivitásokról,
  • beszámoló jegyzőkönyvet (a honlapon való kitöltéssel), legkésőbb május 30. 12:00 óráig.

A tanintézményeknek lehetősége van benevezni a plusz „Kinder Joy of Moving Kihívásra”. A részletekről ITT tájékozódhat!

Helyezések eldöntése

A tanintézmény létszámához viszonyítottan az első három legtöbb 15 perces aktivitást végző tanintézményt, óvodát díjazzuk.

Nevezés

Amennyiben egy tanintézmény részt kíván venni, úgy ezt a szándékot a tanintézményi nevezés beküldésével kell kinyilvánítani.

A nevezésnek tartalmaznia kell:
a tanintézmény nevét, pontos címét, email címét, hivatalos tanulói létszámát, a tanintézmény vezetőjének nevét, a Kihívás Napját szervező tanár nevét, pontos címét, telefon és email címét.

A nevezés elektronikus úton történik.

Nevezésre a www.kihivasnapja.hu oldalon van lehetőség.

Részvételi díj: INGYENES!

A nevezések beérkezési határideje: 2024. május 27. éjfél

Díjazás

A kategória győztese elnyeri a „Magyarország Legsportosabb Tanintézménye” címet és a vele járó virtuális plakettet. Díjazzuk a legtöbb sportaktivitást végző tanintézményeket:

  1. helyezett: 150.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
  2. helyezett: 100.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
  3. helyezett: 80.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal

A benevezett iskolák és óvodák között további 15 db 50.000,- Ft értékű sportszerutalványt sorsolunk ki. (5db -ot az óvodák, 5 db-ot az általános iskolák és 5 db-ot a középiskolák között.

A díjazásánál és a sorsolásban kizárólag azokat a tanintézményeket vesszük figyelembe, akik előzetesen, a megadott határidőig feltöltötték az elektronikus felületre a rendezvény napjára összeállított programot (2024. május 27. éjfél), valamint a Kihívás Napján készült és legkésőbb 2024. május 30. 12.00 óráig beküldött fotókkal és beszámoló jegyzőkönyvvel dokumentálták programjaikat.

A díjak átadására később kerül sor, arról az érintettek levélben kapnak értesítést.

Költségek

A Kihívás Napja Szervezőbizottság vállalja a központi propaganda, a központi felkészítés, valamint a fenti díjazás költségeit.
Egyéb költségeket a helyi szervezők fedezik.

Egyebek

a./ A 2024. évi kiírásban egymással párhuzamosan különböző kategóriákat is meghirdethetünk a Kihívás Napja programjaként (települések, tanintézmények, közösségek, munkahelyek).
b./ A rendezvény emblémáját csak változtatás nélkül szabad használni, abból elvenni vagy kitakarni tilos!
c./ A nevezési adatokban történt változások be nem jelentéséből adódó gondokért a Kihívás Napja Szervezőbizottság felelősséget nem vállal.