1. A rendezvénysorozat célja:

Tűzoltóparancsnokságokon dolgozók figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés körükben a rendszeres sportoláshoz.

Magyarország lakosságának megszólítása, hogy 2019-ben is legyen mindenkinek saját kihívása ezen a napon!

2. Helye, ideje:

Országosan a benevezett Tűzoltóparancsnokságokon.

2019. május 29-én 00:00 – 21:00 óra között bármikor.

3. Rendezők:

Az országos verseny koordinációját, irányítását a Magyar Szabadidősport Szövetség, míg az egyes Tűzoltóparancsnokságok rendezvényeinek szervezését és lebonyolítását jelen kiírás alapján a helyi szervezők végzik.

4. A verseny résztvevői:

A Tűzoltóparancsnokságok dolgozói (kortól, nemtől, és nemzetiségtől függetlenül).

A versenykiírás tartalmát és feltételeit elfogadó

 • tűzoltóparancsnokságok dolgozói (jelen kiírás alapján)
 • magyarországi települések (külön kiírás alapján)
 • tanintézmények (külön kiírás alapján)
 • sportszervezetek (külön kiírás alapján)
 • munkahelyi csapatok (külön kiírás alapján)
 • 3-1-2 Meridiántorna gyakorlói (külön kiírás alapján)

5. Lebonyolítás:

A lebonyolítás lényege, hogy a játéknapon folyó küzdelemben mely Tűzoltóparancsnokságon teljesítenek több percnyi sportolást (sportaktivitást).

Sportaktivitásnak a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő.

A helyi szervezőknek a Kihívás Napján tájékoztatást kell adniuk a teljesítések állásáról a Magyar Szabadidősport Szövetség számára. Az eredményeket a Szövetség rögzíti. A játékban a Tűzoltóparancsnokságok egymás között is mérkőznek és küzdenek meg a „Magyarország legsportosabb Tűzoltóparancsnoksága” címért.

6. Program:

 • Bemelegítés tetszőleges (zenés, táncos, játékos, stb.) formában a Tűzoltóparancsnokságok területein.
 • Egyéb lehetőségek (tűzoltóparancsnokságon kialakított önálló programok, melyek megszervezéséhez a Magyar Szabadidősport Szövetség szívesen nyújt segítséget, a Kihívás Napja alkalmából rendelkezésre álló programlehetőségek kiajánlásával): tűzoltóautó tolása, munkahelyi torna, Nordic Walking, testanalizálás, stb

7. Helyezések eldöntése:

A Tűzoltóparancsnokság létszámának arányában a legtöbb sportaktivitást elért Tűzoltóparancsnokság elnyeri a “Magyarország legsportosabb Tűzoltóparancsnoksága” címmel járó serleget.

A versenyen részt vevő összes Tűzoltóparancsnokság emléklapban részesül.

8. Díjazás:

A legaktívabb csapat díja a „Magyarország Legsportosabb Tűzoltóparancsnoksága” cím, és a vele járó serleg.

A három legaktívabb csapat között 100.000.-Ft összértékű sportszerutalványt osztunk szét.

A versenyen résztvevő további csapatokat emléklappal jutalmazzuk.

9. Nevezés:

A nevezésnek tartalmaznia kell:

a Tűzoltóparancsnokság nevét, email címét, pontos címét, a helyi szervező nevét, telefonszámát és a Tűzoltóparancsnokságon dolgozók létszámát.

Nevezésrere a www.kihivasnapja.hu oldalon van lehetőség.

Részvételi díj: INGYENES!

A nevezések beérkezési határideje: 2019. május 20.

10. Egyebek:

 • A 2019. évi kiírásban egymással párhuzamosan hat kategóriát hirdetünk a Kihívás Napja programjaként (települések, tanintézmények, munkahelyek, tűzoltóparancsnokságok, sportszervezetek, 3-1-2 Meridiántorna gyakorlóhelyek).
 • A rendezvény emblémáját csak változtatás nélkül, az Országos Szervezőbizottság hozzájárulásával szabad használni, abból elvenni vagy kitakarni tilos!
 • A nevezési adatokban történt változások be nem jelentéséből adódó gondokért az Országos Szervezőbizottság felelősséget nem vállal.

ELMARAD AZ IDEI KIHÍVÁS NAPJA

Tisztelt Érdeklődők!
Kedves Játékostársaink!

A szabadidősport világszervezete (TAFISA) a koronavírus okozta kockázatokra tekintettel nem hirdeti meg a 2020-as World Challenge Day-t, Magyarország Kormánya pedig április 9-én határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást az országban. Ezen körülményeket és az egészségügyi kockázatot felelősen mérlegelve, szövetségünk nem hirdeti meg az idei Kihívás Napját. Az önkormányzati, iskolai, munkahelyi, és egyéb színterek most olyan újfajta kihívásokkal néznek szembe, amelyek nem teszik lehetővé, hogy eseménysorozatunk az elvárásoknak és hagyományoknak megfelelően kerüljön megrendezésre.

A közösségi sportélményekre sajnos még várnunk kell, ugyanakkor bízunk benne, hogy hamarosan ismét találkozhatunk szövetségünk más, a Kihívás Napja szellemiségéhez hasonló programjain.

Addig is, jó egészséget és sok energiát kívánunk minden kedves partnerünknek a napi kihívásokhoz!

Üdvözlettel:
Magyar Szabadidősport Szövetség