1. A rendezvénysorozat célja:

A munkáltatók figyelmének felhívása a munkahelyi sportolás előnyeire és jótékony hatásaira egy nemzetközi háttérrel, nagy ismertséggel és hagyományokkal rendelkező sportesemény segítségével.

A munkavállalók megszólítása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, valamint a rendszeres sportolásra ösztönzésük.

2. Helye, ideje:

A nevező csapatok által kijelölt helyszíneken.

2021. április 28. 00:00-tól – 2021. május 26. 21:00 között.

3. Rendezők:

A Kihívás Napja országos koordinációját, irányítását, pontozását és értékelését a Magyar Szabadidősport Szövetség, (továbbiakban: Szövetség), míg a saját programok, edzések, események szervezését, lebonyolítását, kommunikációját és annak internetes feltöltését a benevezett munkahelyek végzik.

4. A verseny résztvevői:

Magyarországon székhellyel rendelkező/ bejegyzett cégek és más munkáltatók (továbbiakban: munkahelyek) munkavállalóiból álló 3-8 fős csapatok, amelyek elfogadják a versenykiírásban szereplő feltételeket.

A rendvédelmi szervek (rendőrség, katasztrófavédelem, katonaság) a munkahelyeken belül külön alkategóriába nevezhetnek.

Fontos, hogy létszámtól függetlenül, egyenlő eséllyel indul valamennyi csapat.

Egy munkahely több csapatot is nevezhet!!

5. Lebonyolítás:

A lebonyolítás lényege, hogy az adott időszakon belül a benevezett csapat tagjai minél több testmozgást, sportaktivitást (időtartam és rendszeresség tekintetében) végezzenek, a rendszeres testmozgás az aktív életmód épüljön be a mindennapjaikba.

Aktív testmozgásnak, sportaktivitásnak az alkalmanként legalább 30 perc pulzusnövelő mozgás értendő.

A csapattagoknak tájékoztatniuk kell teljesítéseikről a Szövetséget a www.kihivasnapja.hu oldalon, a regisztrációt követően a netes felületen található edzésnaplóban. Egy csapattag egy napon akár többször is sportolhat.

A testmozgás, sportolás közben kötelező a rendezvény ideje alatt a pandémiával kapcsolatban érvényben lévő védelmi és korlátozó intézkedések betartása!

A játék értékelésében a munkahelyek csapatainak eredményeit vesszük figyelembe. A csapatok eredményeinek összehasonlítása egy főre vetítve kerül értékelésre. A vetélkedés végleges eredményét a Szövetség a honlapon teszi közzé.

6. Díjazás:

A legaktívabb csapat díja a „Magyarország Legsportosabb Munkahelye” cím és a vele járó serleg.

A három legaktívabb munkahelyi csapatot az alábbiak szerint díjazzuk:

 1. helyezett: 70.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
 2. helyezett: 50.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
 3. helyezett: 30.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal

valamint a legaktívabb 3 csapat tagjait 1-1 egyedi Kihívás Napja technikai pólóval jutalmazzuk.

A legaktívabb rendvédelmi csapat díja a „Magyarország Legsportosabb Rendvédelmi Csapata” cím és a vele járó serleg. A három legaktívabb rendvédelmi csapatot az alábbiak szerint díjazzuk:

 1. helyezett: 50.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
 2. helyezett: 30.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal
 3. helyezett: 20.000,- Ft értékű sportszerutalvánnyal

valamint a helyezett csapatok tagjait 1-1 egyedi Kihívás Napja technikai pólóval jutalmazzuk.

A benevezett munkahelyek között további 15 db 50.000,- Ft értékű sportszerutalványt , valamint 5 db Kihívás Napja technikai póló csomagot sorsolunk ki.

A díjazásánál és a sorsolásban kizárólag azokat a munkahelyi csapatokat vesszük figyelembe, akik előzetesen, rendszeresen, a megadott határidőig feltöltötték az edzésnaplóba az aktivitásaikat, valamint legkésőbb 2021. május 27-én 10.00 óráig beküldik -a kihivasnapja.hu felületen elérhető és kitölthető- , a program értékeléséről szóló beszámolójukat.

A versenyen résztvevő további csapatokat emléklappal jutalmazzuk.

7. Ajánlott program:

 • Teljesítménynövelést célzó edzés: legalább 30 perc pulzusnövelő mozgás
 • Moveplay oldalon található edzésprogramok közül legalább 30 perc pulzusnövelő mozgás
 • Szokásos, mindennapi tevékenységek testmozgással való kiváltása (30 perc séta, munkába járás kerékpárral, lépcsőzés lift használata helyett stb.)

8. Helyezések eldöntése:

A győztes az a csapat, melynek tagjai a legtöbb sportaktivitást és testmozgást regisztrálták egy főre vetítve.

9. Nevezés:

Nevezni a www.kihivasnapja.hu oldalon lehet.

Részvételi díj: INGYENES!

A nevezési határidő: 2021. április 28.

A nevezésnek tartalmaznia kell: a munkahely nevét, email címét, pontos címét, tevékenységi körét, a csapat nevét, a csapatvezető nevét és telefonszámát és a csapattagok nevét.

10. Egyebek:

 • A 2021. évi kiírásban egymással párhuzamosan különböző kategóriákat is meghirdethetünk a Kihívás Napja programjaként (tanintézmények, munkahelyek, 3-1-2 Meridiántorna gyakorlói).
 • A rendezvény emblémáját csak változtatás nélkül szabad használni, abból elvenni vagy kitakarni tilos!
 • A nevezési adatokban történt változások be nem jelentéséből adódó problémákért a Kihívás Napja Szervezőbizottság felelősséget nem vállal.
 • A verseny résztvevői hozzájárulásukat adják, hogy a regisztrált email címre a Szövetség rendszeresen hírleveleket, az aktív, egészséges életmóddal kapcsolatos tartalmakat küldjön.


Nevezek

ELMARAD AZ IDEI KIHÍVÁS NAPJA

Tisztelt Érdeklődők!
Kedves Játékostársaink!

A szabadidősport világszervezete (TAFISA) a koronavírus okozta kockázatokra tekintettel nem hirdeti meg a 2020-as World Challenge Day-t, Magyarország Kormánya pedig április 9-én határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást az országban. Ezen körülményeket és az egészségügyi kockázatot felelősen mérlegelve, szövetségünk nem hirdeti meg az idei Kihívás Napját. Az önkormányzati, iskolai, munkahelyi, és egyéb színterek most olyan újfajta kihívásokkal néznek szembe, amelyek nem teszik lehetővé, hogy eseménysorozatunk az elvárásoknak és hagyományoknak megfelelően kerüljön megrendezésre.

A közösségi sportélményekre sajnos még várnunk kell, ugyanakkor bízunk benne, hogy hamarosan ismét találkozhatunk szövetségünk más, a Kihívás Napja szellemiségéhez hasonló programjain.

Addig is, jó egészséget és sok energiát kívánunk minden kedves partnerünknek a napi kihívásokhoz!

Üdvözlettel:
Magyar Szabadidősport Szövetség